Ce este un forum?

In jos

20022013

Mesaj 

Ce este un forum?
Forum => Comunitate

Cum am scris si mai sus, forumul poate fi denumit sau comparat cu o comunitate de oameni, care se aduna sa discute probleme de zi cu zi, despre tot ceea ce ne inconjoara. Cuvantul forum a fost folosit pentru prima oara in Roma antica, cuvant ce reprezenta o piata publica, loc unde se intalnea lumea si discuta.
Dictionarul limbii romane explica cuvantul forum in felul urmator: intalnire de o importanta ridicata, explicatie care este insuficienta ,ba chiar inexacta. Dictionarul Webster explica cuvantul forum intr-o forma mult mai exacta: loc de intalnire unde se discuta pe marginea unor subiecte ce apartin diferitor domenii de inters.

Fondatorii
Este un singur fondator ce are putere deplina asupra tuturor. Mai exact, este "capul capilor".

Administratorii
Administratorii sunt de obicei webmaster-ii site-ului pe care se afla forumul de discutii. Ei se ocupa de partea tehnica a forumului, detin control deplin asupra unui forum, pot sterge sau edita un raspuns in cadrul unui subiect de discutie, pot sa baneze (a bana = a ridica dreptul unui user de a posta) un membru.
Rolul unui administrator pe un forum este foarte complex. Administratorul trebuie sa fie tot timpul atent pentru ca utilizatorul sa fie cat mai bine informat despre schimbarile care se petrec pe un forum. Principalul obiectiv al unui administrator este sa incerce sa ofere utilizatorului un mediu cat mai placut de disctutii.

Moderatorii
Moderatorii sunt utilizatori care au cunostinte vaste intr-un domeniu despre care se discuta pe forum. Sunt selectati dintre user-ii forumului de catre administratori/fondator. Ei reprezinta mana dreapta a administratorilor. Orice utilizator poate primi acest rank asa cum orice moderator isi poate pierde dreptul de a modera o sectiune. Pe langa faptul ca detine cunostinte vaste despre un domeniu trebuie sa fie in primul rand un foarte bun psiholog. El trebuie sa stie sa aplaneze conflictele care se pot isca intre diversi utilizatori ai forumului si trebuie sa aiba multe ore online la activ. Moderatorii sunt cu alte cuvinte administratori ai unei sectiuni. Ei trebuie sa fie mereu dispusi sa ajute utilizatorii la categoria pe care o modereaza, trebuie sa intervina cand discutia se afla pe un fagas gresit si mai ales trebuie sa animeze acea categorie a forumului.


De stiut ca:

- nimeni nu s-a nascut invatat;
- intreaba civilizat si ti se va raspunde;
- formuleaza intebarile cat mai clar;
- nu fi agresiv;
- incearca sa fii cat mai deschis;
- nu fi ironic decat daca situatia o cere;
- toti utilizatorii au aceleasi drepturi;
- administratorii si moderatorii sunt pe forum pentru a ajuta utilizatorii.


Concluzii:
- forumul este un loc in care poti sa afli raspunsuri la intrebarile care te framanta;
- forumul este un mod de ati promova munca;
- forumul este un schimb de experiente;
- forumul este un loc in care poti sa cunosti oameni care au aceleasi pasiuni ca si tine;
- forumul este un loc in care ideile tale pot capata contur;
- forumul este o scoala gratuita in care poti fi profesor si elev in acelasi timp;
- forumul este o comunitate de oameni.
avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

- Subiecte similare
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum