Ce este pirateria?

In jos

16022013

Mesaj 

Ce este pirateria?
Pirateria este un termen general folosit pentru a descrie o incalcare deliberata a legii drepturilor de autor si a drepturilor conexe constand in reproducerea si exploatarea neautorizata a produselor purtatoare de astfel de drepturi.

Reproducerea, comercializarea si distribuirea inregistrarilor sonore sau audiovizuale, softurilor, imaginiilor si textelor protejate de legea dreptului de autor, fara acordul titularilor de drept, este interzisa de lege sub sanctiunea pedepsei cu inchisoarea. Limitele pedepsei sunt stabilite de autoritati in functie de anumite criterii cum ar fi: scopul comercial, consecintele deosebit de grave, participarea penala intr-un grup infractional organizat, actele repetate de piraterie, etc.


Comunicatiile online, precum si posibilitatea de a dispune de produsele protejate sub forma unei informatii digitale, au facilitat exploatarea operelor si produselor protejate de legea dreptului de autor si a drepturilor conexe in mediul digital.

Aici intra cel mai mult pirateria pe internet. Orice fapta de a pune la dispozitie public (sub orice forma) o inregistrare sonora sau audiovizuala, soft, imagine sau text asupra careia nu se detin drepturi, reprezinta piraterie. Punerea la dispozitie este o infractiune, chiar daca nu se obtin beneficii materiale, si este reglementata de Art. 139 indice 8 din Legea 8/1996 modificata si completata.

Cel mai frecvent, acest lucru se intampla atunci cand utilizatori individuali folosesc programe de tip DC++, Torrent, etc. si pun in share fisiere si directoare din hard-discul calculatorului care contin si tipurile de fisiere mentionate mai sus. Astfel, acestea devin disponibile publicului larg care le poate lua direct din calculatorul celui care le pune la dispozitie.

Atentie! Cumpararea legala a unui produs nu ne da automat dreptul de a-l pune la dispozitia publicului. Produsul a fost cumparat doar cu dreptul de a-l folosi personal sau in cadrul familiei si cercului de prieteni. Orice alta uzanta a acestui produs se plateste separat sau trebuie mentionata in conditiile de utilizare ale produslui.
avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

- Subiecte similare
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum