Angajarea, Disciplina, Traditia, Dezertarea, Smecheria, Bataia...

In jos

Angajarea, Disciplina, Traditia, Dezertarea, Smecheria, Bataia...

Mesaj Scris de Admin la data de Joi 2 Aug 2012 - 9:34

Angajarea Este o loterie,si nu exista profilul candidatului ideal. Deoarece Legiunea angajeaza functie de necesitatile de moment si în previziunea unor evolutii ale efectivelor. Pentru cei tineri (18,19,20 de ani) este mai importanta o diploma civila de infirmier decât un nivel fantastic în kung-fu. Deasemenea,virtuozii instrumentelor cu corzi (vioara,violoncel) au niste sanse în plus la angajare. În orice caz,nu exista « planuri de cariera » în L.E. Veti face stagiile si veti lua gradele si brevetele de care are nevoie Legiunea,si nu cele pe care le doriti. Daca dotintele Dvs. se confunda cu necesitatile Legiunii…cu atât mai bine.

Disciplina. Legiunea Straina (L.E) se conduce dupa regulamentele militare ale Armatei Franceze,fara exceptie. Totusi,datorita specificului angajatilor si al recrutarii lor,regulamentele de disciplina sunt aplicate într-un mod foarte strict. Respectul pentru grad este absolut,de la legionarul « fruntas » (1°classe) pâna la comandantul regimentului. Formulele de adresare sunt foarte stricte,si nu se face rabat niciodata de la ele (chiar si în operatiune). Desigur,functie de evolutia carierei,este posibil ca un camarad cu care v-ati anagjat si efectuat instructia sa ajunga la un moment dat (sa spunem) sergent-sef (sergent major) iar Dvs. Sa ramâneti caporal. În particular,este posibil sa va spuneti « bai »,dar în trupa prietenia Dvs. nu va exista.

Întotdeauna vi se cere sa faceti anumite lucruri : fie ca e vorba de sport,de instructie,de serviciu în general,nu pierdeti niciodata din vedere faptul ca cel care va cere un lucru îl va face întotdeauna mai bine decât Dvs. Puterea exemplului este sfânta,iar ofiterii sau subofiterii de la comanda sectiunilor (plutoanelor) sau a companiilor vor fi mereu capabili sa va arate ei însisi cum se face ceva.

Despre decoratii. Sunt câteva care se obtin automat,altele la cerere (da,da!,comandantul cere sa-i fie decorati oamenii) si altele prin citari regimentare,functie de operatii. În unele teatre,se mai dau si 2 decoratii pentru aceeiasi chestie. Deci nu e chiar mare scofala.

Dezertarea. L.E are o rata mare a dezertarii. Motivele sunt multe,dar în general se dezerteaza …din plictiseala. Cine dezerteaza nu pateste nimic,nu este cautat sau urmarit. Numele sau este înscris în Judex (fisierul national al jandarmeriei) si…atât. Dezertori sunt considerati cei care au o întârziere de 1 saptamâna,neanuntata. Ce dezertor,nu veti putea reveni niciodata la Legiune. Statistic se arata ca 70 % din cei care au dezertat regreta,iar 50% se prezinta la o eventuala reangajare. Raspunsul este « nu avem nevoie,pa ! ».

Traditia. Dincolo de diferitele cutume pe care le veti învata cu vârf si îndesat pe parcursul lunilor de instructie,veti constata ca întotdeauna tinuta unui legionar este mult mai « militaroasa » decât a unui militar francez de la regulata. Acestora li se spune « schlabords » si desemneaza ….militarul francez gen Louis de Funes. În afara de Camerone,sarbatoarea traditionala a Legiunii,cea mai importanta este Craciunul. De Craciun,în seara de ajun,toti militarii unui regiment,de la colonelul comandant pâna la cel mai proaspat legionar,stau împreuna.


Smecheria. E un subiect important pentru noi,românii. Nu uitati niciodata,însa, ca L.E e formata din oameni de sute de nationalitati,care provin din cele mai diverse medii. NU exista « smecherie » la care noi sa ne gândim si care acolo sa nu fi fost deja încercata. Asadar,achtung !

Bataia. Se practica în doua feluri : palma dupa ceafa a superiorului catre subordonat (numita claque de bon fonctionnement) si cea între camarazi. Întotdeauna,bataile sunt generate de presiunea psihica.E de preferat ca ele sa se desfasoare prin toalete. Odata surprinsi,beligerantii merg la arest. Daca un superior va invita sa va bateti,o va face mereu în spatele companiei,fara grad vizibil. În general este de refuzat propunerea asta 

Arestul. L.E este singurul corp de trupa din Armata Franceza care dispune de Politie Militara (fara competente judiciare,ci doar de control). Este formata din subofiteri cu peste 8-10 ani de serviciu,iar menirea lor este sa verifice legionarul care iese/intra din/în regiment,si sa patruleze prin orasele de garnizoana. Verifica tinuta,comportamentul,modul de deplasare. Daca aveti nesansa de a ajunge la arest,luati-o ca pe o experienta. În general,se pierde cam 1 Kg. greutate /zi de arest. Totul se face în pas alergator,iar arestul este denumit weight-watchers . O metoda de a pierde masa supraponderala. Se lucreaza la spatii verzi,se face curat prin regiment,se curata fosele septice… .


Evolutia carierei În mod normal,la sfârsitul primului an de serviciu veti fi avansat la gradul de 1°classe. Acesta nu este,de fapt,un grad,ci o distinctie. În practica,însa,este asimilat. Apoi,pentru fiecare avansare,la propunerea comandantului de unitate (companie,escadron) veti fi trimisi la 4°R.E,la C.I.C (« verzii » de la Castelnaudary,Compania de Instructie a Cadrelor). Veti efectua o perioada de 4 luni ca si monitor-ajutor în cadrul unei companii de angajati voluntari (practic mai faceti odata instructia) si apoi veti da niste examene. Asa deveniti caporal.
Sergentul. L.E îsi instruieste singura subofiterii,spre deosebire de Armata regulata care are o scoala (ENSOA,scoala nationala de subofiteri activi de la Saint-Maxient). Legiunea îsi pregateste subofiterii tot la Castelnaudary,si tot la C.I.C. Se spune ca un sergent în L.E « face » cât un locotenent din armata regulata. Din punct de vedere al pregatirii practice,este (de cele mai multe ori) adevarat. Pentru cei care se angajeaza la vârste fragede (18 ani) exista posibilitatea de a ajunge ofiteri.


Mituri si legende. Nu toti legionarii sunt prietenii lui Rambo. Exista o singura unitate de cercetare în profunzime care foloseste militari din L.E ,si anume U.R.H-27 (unitatea de cercetare umana a Brigazii 27 Munte) . în rest,exista unitati G.C.P (grup comando parasutist) la 2°R.E.P ,sau DINOPS (actualmente PAT) –înotatori de lupta-scafandri genisti. Adevaratele Forte Speciale ale Frantei NU sunt formate din legionari,fie si numai pentru ca membrii acestor unitati au niste acreditari inaccesibile unor straini. DAR : în pregatirea operatiilor,precum si în teatre,se întâmpla uneori ca grupuri ale unor regimente ale L.E sa lucreze cot la cot cu Fortele Speciale. În L.E accentul este pus pe coeziune : poate nu avem cei mai buni lunetisti,cei mai buni tunari sau cei mai buni deminori,dar per ansamblu avem cel mai bun nivel.


Sportul. Francezii nu au cultura fizica statica a americanilor. De aceea,se pune accentul pe alergare,tractiuni,flotari,înot. Alergarea este o constanta pe care o veti observa peste tot,iar în fiecare regiment exista footing-ul de luni dimineata : nimeni nu-l depaseste pe colonel Deasemenea,exista celebrul « decrasaj » : dupa o seara mai festiva,a doua zi toate lumea transpira din abundenta.

Meseriile si calificarile

Toate meseriile civile,cu exceptia celor medicale si a ingineriei siderurgice sunt accesibile la nivel de brevet. Se pot valida în viata civila.

Multi tineri spera sa obtina brevete de genul "tragator de elita" sau "specialist arme albe". E un lucru bun,dar pentru cei care doresc sa se întoarca la un moment dat la viata civila,trebuie sa va întrebati la ce va pot servi aceste calificari. Ca ordin de idei,cel mai lung si dificil stagiu este cel de infirmier. Cel mai sportiv ,cel de tragator de elita. Cel mai periculos,MINEX-ul. Oricum,orice legionar este mai întâi infanterist,si apoi...orice.

Filme si documentare: Majoritatea lor prezinta sau perioada de instructie,sau diferite grupuri mai restrânse (GCP,PAT). Pentru toti cei dornici de aventura amestecata cu sânge si bravura,este bine de stiut ca deja e mare lucru sa duci la bun sfârsit un prim contract de 5 ani. Daca veti servi ca secretar/radio sau ca sef celula infiltrari,onoarea e aceeiasi. Un legionar singur nu poate face nimic,o companie poate orice.

Românii si acolo suntem ca si aici : destepti,cretini,seriosi,smecherasi… . Cei cu peste 5 ani de serviciu sunt în general oameni care vor sa-si faca un rost în viata,si sunt de treaba.

Ancedota: Un capitan de origine româna,E.O, îi învata acum 3 ani pe elevii-sergenti sa cânte (cântecul e foarte important la noi) . Si se auzea în tot regimentul,la Castel, « Treceti batalioane române Carpatii »… cu accent francez,german,englez,suedez,rusi,spaniol,turc,etc.


avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum