Regulamentul forumului

In jos

23012013

Mesaj 

Regulamentul forumului

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI Legiunea Straina


1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Legiunea Straina, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta utilizatorii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Legiunea Straina sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul utilizatorilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un utilizator al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Legiunea Straina isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe fiecare pagina a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Legiunea Straina are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca utilizatorii sa citeasca periodic prezenta pagina, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Legiunea Straina urmatoarele activitati ale utilizatorilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre administratori sau moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

c. postarea de informatii, fisiere etc. cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Legiunea Straina nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment utilizatorilor in cauza.

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, utilizatorii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc.). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Legiunea Straina in semnatura.

j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

k. folosirea de proxy-uri anonime

I. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze
nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

m. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc.; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

n. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului, sau afisarea acestui tip de informatii

o. restrictionarea in orice mod a accesului altor utilizatori la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

r. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea utilizatorilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

s. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campurile, nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

t. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

Legiunea Straina isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de utilizator a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Legiunea Straina isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza. (Retineti: toate datele sunt stocate intr-o baza de date pe baza IP-ului)

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Legiunea Straina sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil pentru contul dvs.

3. Recomandari

Utilizatorii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Legiunea Straina:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar Legiunea Straina putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul utilizatorului precum Locatie, Ocupatie ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti utilizatori si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti?"...

c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "ras" etc.; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

e. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

f. sa nu abuzeze de mesajele PM

g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor utilizatori si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

h. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Legiunea Straina

k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Legiunea Straina; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum si/sau membri.

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat off-topic;
- sa curete orice post ce abunda in smiley-uri si sa atentioneze pe PM utilizatorul ce nu respecta regulamentul;
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc, etc);
- sa avertizeze pe PM intotdeauna utilziatorii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza;
- sa propuna banarea utilizatorilor ce au un limbaj trivial;
- sa atentioneze pe PM utilizatorii ce au semnaturi/statusuri/avatare/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului;
- sa baneze fara avertizare utilizatorii ce injura, posteaza warez/cracks (orice alta regula incalcata din prezentul regulament);
- sa propuna banarea utilizatorilor ce incalca repetat regulamentul;
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle;
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Castiga 1 milion.... etc.) si sa baneze autorii acestora;

Obligatia principala a moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general;

5. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului/forumului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, Legiunea Straina nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre utilizatori.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Legiunea Straina, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Legiunea Straina nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de utilizatorii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Legiunea Straina, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Acest regulament intra in vigoare astazi 5.05.2012 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti utilizatorii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.

**Nota: Bold-ul este folosit numai pentru moderare de catre staff asa ca va rugam sa folositi fontul de baza al forumului (riscati avertisment 2 saptamani).
_____________________________________________________________________________________________________
*Ultima modificare: 10 februarie 2013, ora 23:21

avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum