1° R.E.G.

In jos

1° R.E.G.

Mesaj Scris de Admin la data de Lun 21 Ian 2013 - 11:50

ISTORIE

Primul Regiment strain de Geniu a fost creeat in anul 1984 sub numele de Regimentul 6 de Geniu. In iulie 1984 Generalul Coullon Comandantul Legiunii Straine a asistat si a marcat momentul ceremoniei. Pentru prima data in istorie Un drapel apartinand legiunii a fost inscriptionat in litere de aur “GENIE”
Crearea 6REG a fost o necesitate in acele vremuri deoarece legionarii erau in mare parte constructori ceea ce a ajutat in mare parte la reconstruirea Parisului.
Abia in anul 1988 6REG pleaca pentru prima data intr-o misiune de scurta durata in Mayotte Guyane.
In anul 1989 Regimentul 6 de Geniu participa intr-o operatiune de deminare in Pakistan.

PREZENT

1REG , situat in Laudun, face parte dintre cele mai importante regimente ale legiunii straine. Specializarea principala este de in minaj si deminaj, organizarea in teren, lucrari de terasare dar si infanterie (zone de frontiera) etc.
Are un efectiv de aproape 1000 de oameni divizati in 7 companii: Compania de comanda si logistica CCL, Compania administrativa CAS, 3 companii de combat si o Companie de sustinere CA.
Companiile de combat sunt dotate cu transportoare blindate lejere VAB, au ca specialitate competente de “geniu” clasic: minare-deminare, deschiderea de axe,lucrari de infrastructura si treceri peste obstacole, organizarea terenurilor. Prima companie de combat este specializata in deplasarea in mediu aqvatic, a doua este specializata in combat montan iar cea de-a treia are ca misiune lupta in localitateavatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum