CONDITII DE ANGAJARE, ADRESE, PROBE..totul aici

In jos

CONDITII DE ANGAJARE, ADRESE, PROBE..totul aici

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 31 Iul 2012 - 20:19


Legiunea Straina Franceza (sau simplu, Legiunea Straina), o unitate unica a armatei franceze, isi are originile in traditiile trupelor straine care au servit Franta in timpul Evului Mediu. Toti cred ca au auzit de garzile scotiene ale regelui Charles al VII-lea, de garzile elvetiene ale regilor Bourboni, sau de trupele poloneze ale lui Napoleon.

Necesitatea crearii Legiunii Straine a venit din faptul ca, dupa revolutia franceza din iulie 1830 strainilor le-a fost interzis in a se inscrie in armata franceza, asa ca Legiunea Straine a fost creata pentru a permite acest lucru. Evenimentul a avut loc la 10 martie 1831, atunci cand regele francez Louis Philippe a semnat ordinul de creare a Legiunii Straine.

65 de legionari au luptat cu 2.000 de mexicani

Legiunea Straina a fost instrumentul ideal in a proteja si extinde imperiul colonial francez din secolul al XIX-lea, dar a putut fi folosita si in alte razboaie in care Franta a participat.
Astfel, legiunea a participat in diverse lupte in Algeria, Crimeea (1855), Italia (1859), sau Mexic (1863). In Mexic, si-a castigat un titlu de glorie, in batalia de la Camerone-Hacienda, doar 65 de legionari tinand piept la 2.000 de mexicani! Apoi, au urmat campaniile din Tonkin, Sudan, Dahomey, Madagascar si Maroc. Dar Legiunea Straina a luptat si pe teritoriul Frantei, in razboaie franco-prusac (1870), in primul si cel de-al doilea razboi mondial.

Timp de 131 de ani, Legiunea Franceza si-a avut sediul central in Algeria, dar dupa cucerirea independentei de catre aceasta tara, in 1962, legiunea se instaleaza in alte locatii: in sudul Frantei, in insula Corsica, in Djibouti, Madagascar, Tahiti si Guineea franceza. Ultimul mare razboi la care Legiunea Franceza a fost implicata a fost razboiul din Golf (1990-1991), unde s-a comprotat cu brio.

Cine sunt membrii Legiunii Franceze?

Desi majoritatea ofiterilor Legiunii Straine provin din randul armatei franceze (si astfel sunt francezi), 10% din ei formeaza fostii legionari care au reusit astfel sa avanseze in grad. In ceea ce priveste membrii propriu-zisi ai legiunii, nationalitatea lor difera in functie de perioada istorica. O anumita crestere a membrilor dintr-o anumita tara semnifica faptul ca in respectiva tara a invervenit o criza politica, multi tineri gasindu-si refugiul in Legiunea Straina. Astfel, dupa primul razboi mondial, multi rusi s-au inrolat in legiune (datorita venirii bolsevicilor la putere). Dupa cel de-al doilea razboi mondial, multi cehi, polonezi si evrei din Europa de est s-au alaturat legiunii (datorita venirii la putere a regimului comunist). Dupa 1990, se constata o crestere a recrutilor provenite din fostele republice ale URSS (datorita crizei din aceste tari). In ultimii ani, se constata o crestere a membrilor din tarile balcanice si din Africa.

Totusi, in afara recrutilor ajunsi aici din motive economice sau politice, se constata de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, un nucleu dur al recrutilor proveniti din doua tari: Germania si Marea Britanie. Se crede ca germanii formeaza circa 35% din membrii legiunii din ultimii 60 de ani. Si englezii stau destul de bine in cadrul Legiunii Straine, in special din anii '80, cand militarii restructurati din arata britanica au luat calea legiunii.
In marea majoritate a lor, fostii militari britanici erau parasutisti, asa ca unitatea formata de ei in cadrul Legiunii Straine a mai fost denumita si "2eme PARA" (Unitatea a 2-a de parasutisti), facand referinta la "Batalionul 2 de parasutisti" ai armatei britanice.

Pot ajunge si criminali in Legiunea Straina?

In trecut, legiunea avea o reputatie CUVANT CENZURAT, in sensul ca atragea criminali si alte elemente antisociale, dar in ultimii ani, trecutul fiecarui recrut potential este verificat cu atentie. In general vorbind, infractorii si cei condamnati la inchisoare in trecut, le este interzis sa se inroleze in legiune.
Interesant este faptul ca legionarii pot sa se inscrie la inceput si sub forma unui pseudonim. Cetatenii francezi se pot inrola in legiune, declarandu-si o cetatenie fictiva (de regula, una francofona). Dupa un an de serviciu in cadrul legiunii, legionarii isi pot reglementa situatia, aratandu-si identitatea lor adevarata. Dupa trei ani in Legiunea Straina, cetatenii straini pot primi cetatenia franceza, dar trebuie sa aiba o identitate reala.

Gradele din Legiunea Straina

In legiunea Straina sunt 3 categorii de grade: legionari propriu-zisi, subofiteri si ofiteri.

Legionarii propriu-zisi pot fi incadrati in una din urmatoarele categorii: voluntar (15 saptamani de antrenament), soldat clasa a 2-a (ce parcurge un ciclu complet de antrenament), soldat clasa 1 (pana in 2 ani de serviciu in legiune), caporal (peste 2 ani de serviciu) si caporal-sef 9peste 6 ani de serviciu).

Subofiterii se impart in: sergent (dupa 3 ani de activitate), sergent-sef (7-14 de activitate, si 3 ani de zile ca sergent), adjutant (cel putin 3 ani ca sergent-sef), adjutant-sef (cel putin 14 ani de activitate, din care 4 ani ca adjutant) si sergent-major.

Ofiterii, sunt in marea lor majoritate din armata franceza, si se imaprt in: cadet, sublocotenent. locotenent, capitan, comandant-maior, locotenent-colonel, colonel si brigadier general.

Codul Onoarei

Feicare legionar trebuie sa cunoasca "Codul Onoarei al legionarilor"...(se poate citi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]).

Cum decurge un proces de recrutare si selectie a legionarilor

Cine vrea sa se inroleze in Legiunea Straina, trebuie sa se prezinte la centrul de recrutare din Aubagne - Paris, unde va parcurge urmatoarele etape:

a) Preselectie (1-3 zile_, unde va avea un control medical initial si se finalizeaza compeltarea hartiilor de inscriere.

b) Selectie (1-10 zile), in care recrutul va da teste psihologice, de personalitate si de logica, va avea parte de un examen medical amanuntit, va da cateva teste fizice, si va avea interviuri de motivatie. In aceasta etapa, se aproba sau se respinge selectia.

c) Selectia finala (7zile) - se semneaza un contrat pe 5 ani si se pleaca intr-una dintre bazele legiunii pentru antrenament


Un antrenament de baza in Legiunea Straina

un antrenament de baza are 15 saptamani, si include urmatoarele etape:

- antrenament initial (4 saptamani) - initiere in viata de armata, activitati de teren, invatarea traditiilor legiunii;
- marsul "Kepi Blanc" si ceremonia de absolvire (1 saptamana);
- antrenament de teren (tehnici si practici) (3 saptamani);
- antrenament montan (1 saptamana) - in Muntii Pirinei din Franta;
- antrenament de teren (tehnici si practici) (2 saptamani);
- examinari si obtinerea certificatului tehnic elementar (1 saptamana);
- antrenament de mars (1 saptamana);
- scoala de vehicule usoare si camioane (1 saptamana);
- intoarcerea la Aubagne si desemnarea fiecarui recrut a unui regiment (1 saptamana);


_____________________________________________________________________________________________________________________


Toate centrele de recrutare sunt pe teritoriul Frantei (*nu sunt centre in Romania, *nimeni nu va poate garanta intrarea, *nu va lasati influentati de prieteni sau fosti activi, *doar ofiterii de recrutare va pot spune daca sunteti apti pentru o cariera militara)

TATUAJELE SUNT ACCEPTATE

Aubagne este principalul centru de recrutare si testare a tuturor candidatilor (din Marseille pana la Aubagne se face 30 de minute cu trenul, biletul costa 4,60 euro, trenurile sunt din 25 in 25 de minute)

TESTE:

PSIHOTEHNICE
VIZITE MEDICALE (initiale, amanuntite, aprofundate)
PROBE SPORTIVE

Dupa trecerea testelor semnati un contract pe 5 ani.
Dupa terminarea primului contract aveti posibilitatea de reinoire (intre 6 luni , 1 an, 3 ani, 5 ani)
Trebuie sa ai varsta cuprinsa intre 17 si 39 de ani (celor de 17 ani le trebuie aprobarea parintilor)
Chiar daca sunteti casatorit contractul este semnat ca celibatar.
Aveti nevoie de un act de identitate valid (pasaport si carte de identitate/buletin)

Faza 1: INFORMAREA
Se petrece intr-un post de informare a Legiunii Straine
Consta din:
a) receptia candidatului;
b) informarea candidatului;
Durata: 1 zi

Faza 2: PRESELECTIA
Se desfasoara intr-un post de recrutare a Legiunii Straine
Consta din:
a) conferinta scurta despre securitate si motivare (trebuie doar sa asculti ce ti se spune;
b) vizita medicala;
c) semnarea contractului pe o durata de 5 ani;
Durata: de la 1 pana la 3 zile

Faza 3: SELECTIA
Are loc in centrul de selectie si de incorporare din Aubagne
Consta din:
a) teste psihico-atitudinale (test de logica ce nu tine cu nimic de cunostintele scolastice-adica nu are legatura cu cele facute la scoala;
b) vizita medicala aprofundata;
c) probe sportive;
d) colocviu despre motivare si securitate;
e) test de personalitate (coplementar la testele psihico-atitudinale);
f) Comisia de Inrolare;
Durata: de la 1 zi pana la 10 zile

Faza 4: Faza finala a selectiei (semnarea contractului)
a) Semnarea si inmanarea contractului de 5 ani;
b) Incorporarea;
Durata: 7 zile

_____________________________________________________________________________________________________________________

PROBE SPORTIVE

1. LUK LEGER - Alergare pe un culoar de 20 de metri (ritm controlat de beep)

a)

b)

2. TRACTIUNI - (minim 4 tractiuni) - COARDA  (5 m) - ABDOMENE (40)

a) b) c) d) e) f)

_____________________________________________________________________________________________________________________

Salarii


Pe parcursul sederii tale in Legiunea Straina, primele tale ca legionar, pana la gradul de caporal inclus (adica 2 la 4 ani), esti imbracat, hranit si gazduit gratuit.
*service-dupa...
*mois-luni
*ans-ani


Pe langa acestea se adauga bonusuri si diferite cote compensatorii, totul depinde de misiuni.

_____________________________________________________________________________________________________________________

CENTRELE DE RECRUITARE

TOTI CETATENII ROMANI TREBUIE SA SE PREZINTE CU PASAPORTUL PENTRU RECRUTARE

Centrele de recrutare ale Legiunii Straina Franceze

Centrul Aubagne este principalul centru de recrutare si testare a turor candidatilor (din Marseille pana la Aubagne se face 30 de minute cu trenul, biletul costa 4,60 euro, trenurile sunt din 25 in 25 de minute).

Aubagne  ADRESA: CPS Quartier Viénot – Route departementale 2 – B.P. 11 354
                13 784 AUBAGNE CEDEX
                TEL : (33) 04 42 18 12 57
                Deschis de Luni-Duminica : 07h00 -22h00
                RECRUTARILE SE FAC ZILNIC

Mai jos ai parcursul de la gara la Centrul de recrutare Aubagne:Bordeaux ADRESA: 260, rue Pelleport
                33800 BORDEAUX
                TEL : (33) 05 56 92 99 64

Lille ADRESA: Caserne Négrier, Rue Princesse
             59 998 LILLE ARMEE
             TEL : (33) 03 28 36 08 72

Lyon ADRESA: PILE DE LYON
            26 avenue LECLERC
            Quartier général FRERE
            69998 LYON ARMEES
            TEL : 04.37.27.26.50
            FAX : 04.37.27.35.48
            Mail : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
            Horaires d’ouverture : 7/7   24/24

Marseille ADRESA: 69, corniche John Kennedy, De Vieux Port
                 Marseille 13000
                 Autobuz: 83 / oprire: Caserne AUDEOUD ou CATALAN
-Orar:            
De Luni pana Joi : 09h00 -12h00 / 13h00 – 17h00
Vineri : 09h00 -12h00 / 13h00 – 15h00
                 Tel.: 04 91 01 50 14 / 06 72 14 77 78
-Permanente/recrutare :
Prima Joi din luna 10H00 la 12H00
                  AIX-EN-PROVENCE / ARLES / MIRAMAS / SALON DE PROVENCE
-Permanenta/recrutare :
                  Tel.: 04 90 01 50 14 / 06 72 14 77 78

Nantes ADRESA: Quartier Mellinet BP 41315
              44013 NANTES cedex 1
              TEL : (33) 02 40 74 39 32

Nice ADRESA: Caserne Filley, 02 rue Sincaire
            06 300 NICE
            TEL : (33) 04 93 80 59 06

Paris ADRESA: FORT DE NOGENT - 94120 FONTENAY SOUS BOIS
             Téléphone Paris 1 : (33) 01.49.74.51.37
             Téléphone Paris 2 : (33) 01.49.74.51.38
             Téléphone Paris 3 : (33) 01.49.74.51.39

Perpignan ADRESA: Caserne Joffre, rue Jean Vielledent, BP 917
                 66 020 PERPIGNAN
                 TEL : (33) 04 68 08 22 81

Strasbourg ADRESA: Quartier Lecourbe - 1, rue d’Ostende
                  67 000 STRASBOURG
                  TEL : (33) 03 88 61 53 33

Toulouse ADRESA: Poste d’Information de la Légion étrangère
                2 rue PERIGNON, BP 65028
                31 000 TOULOUSE cedex
                TEL : (33) 05 61 54 21 95
                FAX : 05 61 54 21 95
                E-mail : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
                Horaires d’ouverture : 7/7 24/24


Ultima editare efectuata de catre rostar in Joi 18 Iun 2015 - 17:40, editata de 2 ori
avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Re: CONDITII DE ANGAJARE, ADRESE, PROBE..totul aici

Mesaj Scris de Admin la data de Dum 6 Ian 2013 - 18:02

* Acest topic este informativ, pentru intrebari va rugam sa le adresati in categoria corespunzatoare.
avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Re: CONDITII DE ANGAJARE, ADRESE, PROBE..totul aici

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 26 Mar 2013 - 23:33

.........Ca informatie suplimentara , sunt apreciati cei discreti , care nu vorbesc mult ci doar cand trebuie sau cand sunt intrebati , deci megalomanii ce se da jmecheri in orice ocazie , au mari sanse sa fie eliminati urgent.Iarasi cei care au obiceiul sa comenteze sau sa spuna ca nu le convine ceva , nu sunt bineveniti .Nu uitati ca e armata, mai exact e LEGIUNEA STRAINA si ordinul se executa, nu se discuta!
avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Re: CONDITII DE ANGAJARE, ADRESE, PROBE..totul aici

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum