Intrebari si raspunsuri

In jos

Intrebari si raspunsuri

Mesaj Scris de Admin la data de Mar 26 Mar 2013 - 23:51

Selectia si incorporarea sunt permanente.Dupa ce veti ajunge in centrele de recrutare veti primi gratis cazare si mancare.

Daca sunteti selectati veti fi imediat incorporati, in caz contrar va veti intoarce in viata civila.
Recrutarea se adreseaza persoanelor intre 17-39 de ani (pentru cei care nu sunt majori este necesar un acord parental pentru minori certificat de statul Francez sau de ambasada Frantei din teritoriu in cazul cetatenilor straini).

1.Documente:

Pentru cei din afara UE este necesar sa posede un pasaport valid.Biroul de recrutare nu poate oferi nici un ajutor in obtinerea de documente.Nici o scrisoare de intentie sau o pre-inrolare nu poate fi trimisa, de asemenea nu se acorda ajutor financiar pentru transport.Se intelege de la sine ca nu exista o garantie a inrolarii.Toate testele de selectie sunt efectuate in Franta.Ca un indicator general, 1 din 7 voluntari reuseste sa treaca testele.

2.Aptitudini medicale:

Aptitudinile medicale sunt determinate doar de catre medicii din armata franceza.
Nici un certificat medical emis intr-o alta tara nu este recunoscut.

Acuitatea vizuala minima:
*necorectata minim 0,5 pentru fiecare ochi
*corectata fie [7/10 si 2/10], [6/10 si 3/10] [5/10 si 4/10] (in total 9/10 pentru ambii ochi)

Corectia in dioptrii :apropiere -10 ,departare +8

3.Limba franceza

Nu este necesar sa stiti limba franceza pentru a fi inrolati in Legiunea Franceza. Se vor face cursuri de limba franceza in timpul antrenamentului de baza. Veti invata franceza intensiv la cursuri si veti avea in acelasi timp un camarad vorbitor de franceza, desemnat sa va ajute.

4.Teste de selectie:

Toti candidatii trebuie sa treaca un test sumar de abilitate atletica numit "luc-leger".

Principiu: se traseaza doua linii pe sol. Distanta intre liniile marcate este de 20 m.Candidatul alearga inainte si inapoi intre cele 2 linii cat de mult poate intr-un ritm impus. La fiecare minut ritmul se accelereaza cu 0.5 km/h. Bineinteles sunt si alte teste standard, dar in ideea de a pastra aceleasi sanse pentru toti participantii natura si contextul lor nu trebuie dezvaluite.

5.Dosarul de inrolare

Nu este nevoie sa pregatiti un dosar pentru inrolare. PASAPORT OBLIGATORIU! Buletinul se poate lasa acasa pentru permisie.

MIT: Se spune ca cu cat prezentati mai multe acte (diverse hartii, diplome, permis conducere etc.) in ajutorul dumneavoastra, sansa de inrolare poate scadea.

6.Plata(salariul) oferit de Legiunea Franceza.

Legiunea Franceza primeste aceleasi salarii ca si soldatii din Armata Franceza regulara. Marimea salariului este determinata de rangul,anii de serviciu si de misiuni.Sunt acordate bonificatii in functie de misiunile indeplinite. Mancarea cazarea ,echipamentul sunt gratis pentru un legionar.
Legionarii care au servit in total 15 ani au dreptul la pensie fie in Franta fie in alta tara.
Banii sunt pusi pe un card. Poti insa pastra o suma cash, pentru mici cheltuieli.

7.Diplome

Nu sunt necesare diplome scolare sau profesionale. Calificarea creste sansele de inrolare dar indiferent de calificare toti legionarii isi incep cariera ca simpli soldati.

8.Specializarea

Legionarii sunt antrenati inainte de toate pentru a deveni soldati de elita. Ei pot de asemenea in timp sa se specializeze intr-o mare varietate de posturi(administratie,sanatate,personal tehnic,calculatoare,transmisiuni). Aceste specializari alternative, le pot facilita eventuala intoarcere in lumea civila.

9.Contracte

Perioada initiala pentru un contract este de minim 5 ani si nu este negociabila. Legionarul poate continua cariera ulterior, cu contracte intre 6 luni si 3 ani pana la obtinerea celor 15 ani de serviciu sau chiar mai mult daca rangul atins de acesta ii permite acest lucru.

10.Avansari(promovari in functie)

Avansarile se obtin in Legiunea Straina pe baza de merit in timpul contractelor consecutive cu Legiunea.

11.Documentatii :

Documentatii si brosuri se pot obtine scriind la urmatoarea adresa:
° RÉGIMENT ÉTRANGER
DIVISION DE RECRUTEMENT DE LA LÉGION ÉTRANGÈRE
BP 38
13998 MARSEILLE ARMEES

12.Formulare de inrolare

Nici un fel de formular de inrolare nu poate fi trimis prin posta sau prin e-mail.

13.Permisii

In timpul antrenamentului basic (16-20 saptamani) nu se acorda permisii cu exceptia unui weekend ocazional. Permisia anuala este acordata in functie de numarul de ani in serviciul Legiunii :

1 an in serviciu : 20 de zile de permisie

2 ani in serviciu : 35 zile de permisie

3 ani in serviciu sau mai mult: 45 zile de permisie

14.Cetatenia franceza si obtinerea acesteia

Cetatenia franceza este garantata de Guvernul Francez, nu de Legiunea Straina. Strainii pot aplica pentru cetatenia franceza dupa 5 ani in serviciul Legiunii. Statutul de bun legionar poate facilita procedura administrativa in vederea obtinerii cetateniei franceze. Cei care nu doresc cetatenia franceza pot opta pentru statutul de rezident.

15.Stagiul militar satisfacut in tara de origine.

Stagiul militar efectuat in tara de origine nu este obligatoriu pentru inrolare!

16.Riscul de a muri:

...e muuult mai mic decat se crede (un sofer de formula unu nu-si risca viata mai mult decat un sofer obisnuit pe o strada in Bucuresti sau Paris), cand esti profesionist intr-o meserie stii sa calculezi riscurile. Sunt mult mai multi legionari care mor in accidente auto (concedii sau timpul liber) decat cei care mor in misiuni.

_______________________________

Cei care  vor demonstra ca isi doresc cu adevarat sa fie soldati, ca asta li se potriveste cel mai mult si ca au o vointa interioara si placerea pentru viata din Legiune si bineinteles vor trece testele vor fi admisi.


De asemenea contrar zvonurilor care circulau candva vizavi de cei care intrau in legiune (criminali, proscrisi, hoti) astazi trebuie sa ai un cazier cat mai curat si cei cu antecedente penale nu sunt deloc favorizati!

Concurenta in Legiune este acum destul de mare si sunt foarte multi polonezi, rusi, ucrainieni, romani, care sunt in Legiune.
avatar
Admin
Fondator

Mesaje : 209
Data de inscriere : 02/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://legiuneastraina.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum